Vi kender det alle sammen. Du er ude, væk fra opladningsmuligheder, og din telefon er gået død for strøm.
Det er ikke en hemmelighed at med tiden er vores telefoner blevet mere avancerede, men i forbindelse med dette, bruger de også mere strøm.
Om end at mange argumenterer for at vi skal være bedre til at lægge telefonen fra os, er det stadig betryggende at folk kan komme i kontakt med dig, og du kan komme i kontakt med andre; om det er dine børn der er på besøg hos deres venner, eller hvis du selv skal andetsteds hen. For at kunne undgå at skulle stå uden strøm, bør du overveje en powerbank.

Hvad er en powerbank?

En powerbank er en elektronisk enhed, der kan overføre en mængde strøm til batteridrevne enheder, såsom din telefon. Tænk på det som en bærbar oplader. Du oplader din powerbank inden du skal ud ad døren, og tager din USB oplader med, så du kan oplade din telefon eller tablet hvor end du er.
Med henblik på hvor meget den kan oplade, så kommer det an på hvilken styrke du vælger. Hos prispresseren kan du eksempelvis finde alt fra små powerbanks, der er nemme at have med i lommen, og større powerbanks der er tungere, men kan oplade af flere omgange.
Som et godt fingerpræg skal smartphones gennemsnitligt bruge omkring 2000 mAh, for at få en fuld opladning; det er dog ikke skrevet i sten, da der er stor forskel på forskellige mærker og deres batteriers levetid.

Hvad skal du vælge?

Hvis du skal ud på en længere tur, vil du nok gerne have en powerbank med, som kan oplade hen over flere omgange, og hvis destinationen ikke tillader adgang til strøm, kan du heldigvis finde powerbanks, der opsamler strøm i form af solceller. Disse powerbanks er ideelle til festivalture, camping- eller hikingture, og backpacking. Her kan du nemlig få nem adgang til opladningsmuligheder, så du kan holde kontakt med familie og/eller rejsekammerater.
Måske er du nervøs omkring hvor robust din powerbank ville være, men heldigvis findes der powerbanks der er beregnet til udendørsbrug; her finder du powerbanks der er stødfaste, støvtætte, og stænksikre, og som kan holde til at komme med dig rundt.
Du kan altså få en powerbank der passer til lige præcis dine behov, om det er en der nemt kan være i lommen, når du er på farten eller en solcelledrevet robust powerbank til rejsen.