Vi skriver om natur og rejser for at inspirere til nye og gode oplevelser. Verden er nemlig fuld af muligheder, men hvis man ikke spreder ordet, er der desværre mange, der går glip af skjulte skatte. En “skat” der eller er meget kendt er Caminoen, men der er faktisk mange, der enten ikke ved, hvad det er, eller også har de misforstået, hvad Camino de Santiago egentlig er.

Hvad er Caminoen?

Der er forskellige forklaringer på, hvad Caminoen er. Det skyldes, at der oftest refereres til en bestemt rute, nemlig Camino Frances. Derfor er denne rute i manges øjne Caminoen. Hvis man selv har vandret mange Caminoer, så behøver denne rute dog ikke være mere Caminoen end nogle af de andre Caminoer. Giver det mening? Måske ikke. Det kan nemlig være lidt indviklet.

 

Lad mig prøve at forklare. Camino de Santiago er et stort pilgrimsnetværk, hvor idéen med ruterne er, at de skal føre mod byen Santiago de Compostela. Dette er dog ikke altid tilfældet, fordi du kan faktisk finde en masse Camino ruter i Danmark, og disse fører ikke alle mod Camino de Compostela.

Er du på udkig efter vandreruter i Spanien?

De mest kendte Caminoer ligger i Spanien. Spanien er fuld af Caminoer, men der er 5-7 ruter, der er lidt mere kendte end nogle af de andre.

 

Her er de tre mest kendte Caminoer

 

  • Camino Frances (Starter i Frankrig, men næsten hele ruten er i Spanien)
  • Camino Portugues (Starter i Lissabon eller Porte, men ender i Spanien)
  • Camino del Norte (Kystruten lidt nord for Camino Frances)

 

Du kan læse om mange flere ruter i denne artikel → Camino de Santiago: Caminoen og de mange ruter

 

At vandre caminoen er en fed måde at rejse på. Her oplever du ofte ikke kun den spanske kultur, da der kommer folk fra hele verden for at vandre på Caminoen. Du kan derfor møde folk fra hele verden, når du er nede at vandre i Spanien.

 

Vi har også nogle fantastiske Camino ruter i Danmark, men her er sandsynligheden for at møde fremmede kulturer desværre meget lille. Når det sker, er det ofte mega fedt. Vi har været heldige at møde nogle udlændinge på ruten, og de er ofte mere energiske og åbne at snakke med.

 

Der er utrolig meget at sige om pilgrims netværket Santiago de Compostela, og populariteten er stadig stødt stigende for disse vandreruter. Og bare lige for at skære det ud i pap, så behøver det ikke at være en religiøs eller spirituel rejse, men det kan sagtens blot være en fantastisk vandrerute. Det er det for de fleste.

 

Buen Camino!

Leave a Reply