En hængekøje er den absolut letteste måde at komme ud i naturen og prøve kræfter med overnatning og være tæt på naturen. Fordelen ved en hængekøje frem for et telt er, at du let og hurtigt kan gøre din soveplads klar og der er færre krav til omgivelserne. Du ligger nemlig ikke på jorden.

 

Det kan dog være en hobby, der kræver en smule research og derfor kan det virke uoverskueligt og hindrende at komme godt igang. Det er dog kun tilfældet, hvis du virkelig går all in og skal overnatte i besværet terræn eller under udfordrende klima.

 

Her har vi samlet de bedste tips til nybegyndere, så du kan opleve denne fantastiske måde at sove på i naturen.

 

Sørg for at vælge de rigtige træer

 

Det er enkelt at opsætte en hængekøje – du behøver jo blot et par træer, du kan fæstne fast i, hvor der er tilstrækkelig længde mellem. Men du skal også huske på, at hængekøjen skal hænge i en korrekt position, så du får en komfortabel søvn.

 

Sørg for at få testet hængekøjen belastning før du lægger dig til at sove. Det vil være en træls start på turen, hvis træet er dødt eller stærkt skadet. Så kan du risikere at ende på jorden midt i din drøm.

 

Hæng din hængekøje i den korrekte højde

 

Der er forskel på almindelige hængekøjer og outdoorhængekøjer. En outdoorhængekøje er bygget til at skulle hænge i opsat position. Den skal være tilpas høj til at opnå denne 30 graders vinkel, men ikke for højt oppe, da det så bliver besværligt at komme ind og ud af hængekøjen.

 

Den korrekte sovestilling

 

Er din hængekøje hængt for stramt op, vil den folde sig op omkring siderne på dig. Ligeledes skal du placere dig skråt i hængekøjen, så du ligger fladt og samtidig undgår, at din hængekøje bliver ustabil. Det kan virke unaturligt for begyndere, men du kommer hurtigt ind i rytmen og kan udnytte hængekøjens egenskaber til at få en dejlig nats søvn.

 

Sørg for at have plads nok

 

Du må ikke gå på kompromis med den lejr, du vælger at opsætte. Det er altid lettere at lede lidt ekstra, så du undgår besværligheder på et senere tidspunkt. Det kan let ske, at du får øje på et par træer med en god distance mellem, men at de rent faktisk står for tæt. Husk at der skal være omkring 3 meter mellem træerne, før du har mulighed for at justere din hængekøje til den oplagte position.

Leave a Reply