Hvordan får du en billig skiferie – En skiferie er i mange tilfælde en dyr fornøjelse, det finder man ud af når ens forældre ikke er med på den eller man selv skal til at betale for det hele. Det kan være man er studerende eller enlig med et job som gør man skal spare op i lang tid, for at kunne spare sammen til skiferien.

Da jeg var elev og med elevløn skulle finansiere mine skiferier, som lød på 2 eller 3 turer om året. Der var det vigtigt for mig at selv bookning af turen ikke kom op over 4000 inkl. Liftkort. Jeg ville gerne til top destinationerne Val Thorens, Wagrain, Zell am See og Tignes, det er destinationer hvor liftkortet alene koster 2300, det betyder altså jeg skulle finde frem til hvordan jeg kunne leje bolig, og skaffe transport for omkring 1700. Er man 4 der tager afsted sammen og har en bil eller kan låne en, så koster det omkring 2000 kr at køre til Frankrig eller Østrig. Det betød at mange skirejsebureauer ikke kunne hjælpe os, da priserne simpelthen var for høje hvis vi ikke kunne gå på kompromis med destinations valg. Vi endt med at kigge efter privatejede boliger, som du kender det fra AirBnB i dag. Her kan man godt komme til at leje en bolig for 3-4000 for en uge. Så det vil sige omkring 1000 kr pr mand hvis man er 4.

Afterski på budget

Når man er ung og skal på skiferie med vennerne, så er afterski også en stor faktor. Jeg har lært lektien, vi kom til at booke en lejlighed i en mindre by hvor der ikke var noget godt afterski, så det endte med vi skulle med taxi når vi skulle tilbage til lejligheden, det blev dyrt.

En god ide når man kører selv er at køre omkring grænsen og handle ind, så man har noget man kan skylle når man rammer lejligheden efter en dag på pisten inden man tager på afterski. Fordi tager man på afterski for at give den maks gas, så har du hurtigt brugt rigtigt mange penge.

Leave a Reply